Fără categorie

#StămAcasăÎmpreună

Cu tot ce se întamplă în lume, și în țară, și datorită stării de urgență anunțate de guvernul României, credem că cea mai bună decizie pe care o putem lua atât pentru echipa noastră cât și pentru voi este să ne suspendăm activitatea până trece situația de criză cauzată de COVID-19 (coronavirus).

Acest lucru nu înseamnă că nu vom continua să vă pregătim surprize de care vă puteți bucura, virtual, din liniștea casei voastre, sau că nu vă vom ajuta cu tot ceea ce ne stă în putință. Dimpotrivă, acum este momentul în care trebuie să fim, cu toții, mai uniți ca niciodată.

Ce vom mai face în următoarea perioadă? Ne vei găsi online, unde ți-am pregătit tot felul de surprize pe care abia așteptăm să le împărtășim cu tine. #Stămacasă împreună, nu? Așa că dacă ai orice fel de întrebări, noi vom fi acolo să te ajutăm cu tot ceea ce putem. Experții noștri vor trata situația la fel de serios ca și cum am fi la clinică.

Ce puteți face voi în această perioadă pentru a putea scăpa cât mai repede din criza în care ne aflăm cu toții?

Stați în casă

Distanțarea socială este esențială în următoarea perioadă. Dacă vrem ca această pandemie să nu escaladeze mai mult decât a făcut-o deja, este important să stăm cât mai mult în casă și să ieșim doar pentru strictul necesar, iar când o facem să păstrăm distanța între oameni.

Aveți grijă de igiena voastră

Dacă ați iesit din casă nu vă atingeți fața și evitați pe cât posibil să aveți contact direct cu suprafețele din spațiile publice. Mai ales în transportul în comun. În momentul în care vă întoarceți acasă, primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să vă spălați cu atenție pe mâini. De asemenea este important să dezinfectați suprafețele din casa voastră, mai ales cele pe care le folosiți des, cum ar fi telefonul, laptopul sau spațiul unde gătiți și mâncați.

Informați-vă doar din surse sigure

Este important să stăm informați în următoarea perioadă. Dar este și mai important să ne informăm din surse sigure. Social media este locul perfect pentru sensaționalism și fake news, tocomai de aceea vă lăsăm mai jos câteva locuri din care să vă luați informațiile în timp real, clar și concis.

Nu vă panicați

Chiar dacă este o situație de criză, nu este nevoie să ne panicăm. Cumpărați doar strictul necesar și contactați-vă, în primă fază, medicul de familie sau numărul special creat pentru cazurile de Coronavirus la linia TELVERDE: 0800 800 358, în caz că aveți simptome asemănă toare celor ale COVID-19.

Ce ne rămâne de făcut?

După cum am menționat și mai sus, cea mai bună opțiune la momentul actual, este să stăm în casă cât mai mult timp posibil și să nu ieșim decât dacă este absolut necesar. În același timp este important să nu ne panicăm și să fim rezonabili atunci când e nevoie să ieșim la cumpărături. Nu doar asta, dar este esențial să îi ajutăm pe cei care au acum nevoie de ajutor, adică pe cei mai vulnerabili: cei în vârstă, cei cu afecțiuni medicale, femeile gravide, sau mamele care trebuie să stea cu copii acasă.

În rest vă sfătuim să profitați de acest timp și să petreceți mai mult timp cu cei dragi, să citiți o carte bună, să vă uitați la filme și seriale sau să faceți ceva ce v-ați dorit să faceți de mult, da nu ați făcut fiindcă nu aveați timp. Acum aveți. Și pentru că statul în casă implică mai puțină mișcare, nu uitați să faceți si puțin sport pentru a rămâne în formă. 10-20 de minute este suficient pentru a ne simți mai bine.

În rest noi ne auzim în continuare pe Facebook și Instagram cu multe suprize, că de acum #stămacasă împreună.

Sperăm să ne revedem curând,
Echipa Lavanda Sky

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *